Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın bapsı, yangın merdiveninin alaz ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Strüktürda bulunan insanoğluın eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama altına alınmasında önemli bir rol oynar.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı genellikle 60 an, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Dokumada yangın çıkması halinde yalım ve kötü yangın bapsı yardımıyla özelliklerine sargılı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve başka alanlara yayılması engellenir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Birgeniş firma ve şirkete bu alanda hizmet veren firmamız, jüpiter memnuniyetini ve güç emniyetliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır. 

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin bilgisiza düşmesidir.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı bağırsakin insanların dumandan zehirlenmesine güçlük olan ivedili pozisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tüm ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Kapanma Mekanizması: yangın kapısı Yangın kapısının kendiliğinden olarak kapanabilen bir mekanizmaya malik olması gerekir. Bu işleyiş, bapnın yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını katkısızlar. Kapanma mekanizması, kapının eminğini ve etkinliğini artırır.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin dokumalması gerekmelidir. Suratsız taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun emanet ve varlık kaybına da sefer açabilir.

Yangın Kapısı Ne Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla omuz omuza olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü anında hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu gestalt hayat kaybı olmaması sinein önemlidir.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın bapları, yangın sırasında alevlerin ve dumanın intikalini kösteklemek ciğerin özel olarak tasarlanmıştır. Yangın sırasında kapının sızdırmaz olması, yangının gayrı odalara yahut binalara yayılmasını engeller.

Gereç: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Sertifikasız yangın bapları da muvafık maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları yürekin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar iktisadi bir almaşık sunar.

Report this wiki page